ZORG

In alle sectoren van de zorg – ziekenhuizen, VVT, GGZ – is de druk groot om meer te doen met minder. En dat is ook mogelijk door slim gebruik van ICT.

Stel dat uw medewerkers altijd op het juiste moment de juiste informatie over een patiënt of cliënt bij de hand hebben en ze nooit meer dingen dubbel hoeven in te voeren. Dan houden zij meer tijd over voor de patiënt of cliënt.

Dit betekent dat zorgverleners makkelijk op een veilige manier informatie moeten kunnen uitwisselen, dat dataopslag goed geregeld moet zijn en dat uw medewerkers bovendien een werkplek hebben die hen volgt. Vancis maakt deze manier van werken makkelijk, zowel voor gebruikers als voor uw ICT-afdeling.

Als de patiënt of cliënt dan ook nog eens meer regie krijgt over zijn eigen zorgproces leidt dat in het algemeen tot een hogere betrokkenheid en daardoor een lagere zorgvraag. Regie geven betekent bijvoorbeeld dat patiënten en cliënten toegang krijgen tot hun eigen dossier en dat ze op een laagdrempelige manier, bijvoorbeeld via video, kunnen communiceren met zorgverleners en mantelzorgers. Vancis maakt deze manier van werken mogelijk

Vancis levert diensten die u in staat stellen om kwalitatief hoogwaardige applicaties aan te bieden aan uw gebruikers, afgestemd op hun dynamische vraag vanuit de werkprocessen. Vancis beschikt over de voor de zorg geldende certificeringen: Goed Beheerd Zorgnetwerk en ISO27001. Lees hieronder meer over de diensten die wij bieden.

BETROUWBARE WERKPLEK VOOR ZORGPERSONEEL

Artsen, verpleegkundigen, verzorgenden en paramedici voeren hun werk slechts zeer gedeeltelijk uit van achter een bureau. Vrijwel nergens is daarom de vraag naar een mobiele werkplek zo groot is als in de zorg. Uw medewerkers hebben een mobiele werkplek nodig die snel toegang biedt tot de voor hen op dat moment relevante informatie en applicaties.

Ook moet het makkelijk zijn om van werkplek te wisselen. Immers, een patiënten- of cliëntendossier bijwerken gaat toch nog altijd het snelst achter een pc of laptop. Het moet dus eenvoudig zijn om een sessie die is geopend op een mobiel apparaat over te nemen op een desktop computer of laptop, zonder helemaal opnieuw te hoeven inloggen en het juiste record te zoeken.

Behalve eenvoudige toegang tot de juiste informatie op het juiste moment is beveiliging een belangrijk aandachtspunt. Als een zorgverlener zijn of haar tablet vergeet of even op tafel legt, mag het immers niet zo zijn dat het bezoek patiënt- of cliëntgegevens kan inzien.

Vancis levert de verschillende oplossingen en diensten om een veilige werkplek te creëren en te faciliteren.

SNELLER ONDERZOEK, BETER SAMENWERKEN

De hoeveelheid data groeit exponentieel. Denk aan medisch specialisten die radiologiebestanden op afstand willen kunnen delen met collega’s in andere ziekenhuizen of met huisartsen of fysiotherapeuten. En denk artsen die steeds meer datasets willen combineren om sneller een juiste diagnose te stellen. Vancis levert daarom diverse oplossingen om patiëntdata veilig op te slaan, te delen en verschillende databronnen samen te voegen met inachtneming van de privacyregels.

Medisch specialisten kunnen tijd winnen als ze eenvoudig van achter hun eigen desktop met collega’s elders in het land kunnen overleggen en data op afstand kunnen delen.

Huisartsen kunnen patiënten beter begeleiden als zij direct beschikken over labuitslagen, radiologiebeelden en andere onderzoekinformatie van het ziekenhuis. Maar ook fysiotherapeuten, diëtisten en andere zorgverleners kunnen betere beslissingen nemen als zij beschikken over alle voor hen relevante informatie over een patiënt. Deze informatie moet dan wel op een veilige manier kunnen worden gedeeld en volautomatisch, waarbij policies bepalen welke zorgverleners in de zorgketen welke data mogen inzien.

Vancis levert diverse oplossingen en diensten waarmee u een veilige samenwerkingsomgeving kunt creëren voor zorgprofessionals en medisch onderzoekers.

VEILIGE ICT-INFRASTRUCTUUR

Wie wil samenwerken in de zorgketen en informatie op elektronische wijze wil uitwisselen, heeft een veilig fundament nodig. Dat wil zeggen een goed beveiligd netwerk en datacenter.

U bent misschien huiverig om uw datacenter buiten de deur te plaatsen vanwege privacy en security. Logisch, want dit is van cruciaal belang. Daarom hebben wij ons gespecialiseerd in datacenterdiensten en goed beveiligde netwerken die specifiek ontwikkeld zijn voor de zorg. We beschikken over alle voor de zorg geldende certificeringen, waarvan Goed Beheerd Zorgnetwerk, ISO27001 en NEN7510 de belangrijkste zijn.

Zorgorganisaties die hun fundament op orde hebben, kunnen veel eenvoudiger aanhaken op trends en ontwikkelingen. Zo worden bijvoorbeeld videoconsults al sinds 2013 vergoed door de zorgverzekeraars, maar vinden ze beperkt plaats omdat zorgverleners geen veilige verbinding kunnen garanderen.

Vancis levert diverse (cloud)oplossingen en diensten om de infrastructuur en de communicatie die daarover plaatsvindt te beveiligen.

REFERENTIES

GGZ-organisatie De Bascule maakt gebruik van de Vancis datacenter- en netwerkdiensten vanwege de goede prijs/kwaliteitverhouding. Vancis biedt een Goed Beheerd Zorgnetwerk, is ISO27001 gecertificeerd en NEN7510 compliant. “We zijn goedkoop uit omdat we datacenter- en netwerkdiensten op één plek afnemen en de omgeving is zeer stabiel. Bovendien is Vancis een fijne club om mee te werken: pragmatisch, proactief en klantgericht.”

Lees de volledige customer case hier.

Verstandelijke gehandicaptenorganisatie Humanitas DMH neemt zijn infrastructuur af als clouddienst bij Vancis. De ICT-afdeling kan zich daardoor focussen op de applicaties zonder zich druk te hoeven maken over de hardware. De performance en beschikbaarheid van de ICT-omgeving zijn daardoor verhoogd. “Medewerkers kunnen nu echt op ICT vertrouwen, dat was in het verleden wel eens anders.”

Lees de volledige customer case hier.

Zorgdienstverleners SIGRA en EZDA helpen zorgorganisaties in Groot-Amsterdam bij het beter uitnutten van ICT. Zij leveren hiertoe onder meer het Metropolitan Area Network ziekenhuizen Amsterdam (MANza-netwerk) alsmede diensten zoals videoconferencing, een beveiligde e-mail- en berichtendienst en XDS voor het uitwisselen van beelden en andere documenten. De infrastructuur en hostingdiensten worden geleverd door Vancis.

Lees de volledige customer case hier.

Researchorganisatie Center for Translational Molecular Medicine (CTMM) ontwikkelde op basis van de VancisCloud een high end ‘app store’ waar onderzoekers die zich bezighouden met translationeel moleculair onderzoek alle IT-benodigdheden kunnen afnemen. Ze vinden er applicaties die kunnen helpen bij imaging onderzoek, klinische onderzoeken en genetische onderzoeken, alsmede rekenkracht, opslagcapaciteit en integratietools die deze apps op een makkelijke manier met elkaar kunnen verbinden. “Vancis beschikt over de juiste certificeringen. Dat betekent dat wij ons geen zorgen hoeven te maken over zaken als security en privacy, dat is gewoon goed geregeld.”

Lees het interview in ICT/Zorg hier.

De Bascule - klantcase

Download de klantcase 

  download

Humanitas DHM - klantcase

Download de klantcase 

  download

EZDA - klantcase

Download de klantcase 

  download

CTMM - klantcase

Download de klantcase 

  download

VOLG ONS OP SOCIAL MEDIA