Contact
Contact
Cloud adoption & migration

Wanneer u als organisatie hebt gekozen voor een cloud strategie, dan wilt u ook dat de migratie en de adoptie zo soepel mogelijk verloopt. De strategie is opgezet op basis van bepaalde argumenten, zoals bijvoorbeeld kostenbesparing, veiligheid of snelheid. Hoe dan ook moet de strategie altijd gebaseerd zijn op de doelstellingen van de organisatie. Cloud is geen doel, maar een middel om je doelstellingen te bereiken.

Uitvoerbare roadmap

Vancis helpt u uw cloud-strategie te vertalen naar een uitvoerbare roadmap. We brengen de requirements helder in kaart, zowel functioneel als technisch als ook op het gebied van security en compliance. Een (of meerdere indien nodig) proof-of-concepts laten vervolgens de haalbaarheid zien.
De roadmap die Vancis hanteert, houdt nadrukkelijk rekening met de behoeften van onze klant, waarbij de voordelen van de cloud zoals de grote flexibiliteit en de capaciteit – welke rekenkracht is nodig – een grote rol speelt.

Migratie naar de cloud heeft verschillende voordelen, zoals meer flexibiliteit, schaalbaarheid en kostenbesparing. Er zijn echter ook uitdagingen waar rekening mee moet worden gehouden, zoals gegevensbeveiliging en compliance, vendor lock-in en de noodzaak om applicaties opnieuw te ontwerpen voor de cloudomgeving.

Het is belangrijk om de behoeften en doelstellingen van uw organisatie zorgvuldig te beoordelen voordat aan een cloudmigratieproject wordt begonnen. Door samen te werken met Vancis, kunnen we u een succesvolle migratie naar de cloud garanderen.

Hoe werken wij

Bij het uitvoeren van een cloud migratie werken we altijd via een aantal duidelijke stappen:

Beoordeling: Beoordelen van de bestaande IT-infrastructuur van de organisatie en vaststellen welke applicaties en workloads geschikt zijn voor migratie naar de cloud.

Planning: Ontwikkelen van een migratieplan dat de tijdslijn, het budget en de benodigde middelen voor de migratie schetst, evenals de specifieke cloudprovider en de te gebruiken diensten.

Ontwerp: Ontwerpen van de cloudarchitectuur, netwerkconfiguratie, beveiligingscontroles en andere elementen die nodig zijn om de gemigreerde applicaties en workloads te ondersteunen.

Migratie: Verplaatsen van gegevens, toepassingen en andere bronnen van de infrastructuur op locatie naar de cloudomgeving, waarbij gebruik kan worden gemaakt van tools en diensten van de cloudaanbieder.

Validatie: Valideren dat de gemigreerde applicaties en workloads correct functioneren en voldoen aan de prestatie-, beveiligings- en compliance-eisen van de organisatie.

Optimalisatie: Optimaliseren van de cloudomgeving om de prestaties te verbeteren, de kosten te verlagen en eventuele problemen aan te pakken die zich tijdens het migratieproces voordoen.

Klinkt goed?

Zet de volgende stap in je IT-infrastructuur.

Neem vandaag nog contact met ons op