Contact
Contact
Vancis trotse partner van SIGRA en GGD GHOR Nederland in voorzieningen ten behoeve van coronatesten

Vancis is trots op het resultaat van deze snelle, efficiente en intensieve samenwerking tussen SIGRA en GGD GHOR Nederland.

Met ingang van 1 juni 2020 moest het voor iedereen met klachten mogelijk zijn om een coronatest af te laten nemen. Een enorme uitdaging voor GGD GHOR Nederland en de GGD-en om dit op tijd te realiseren. Hoe ga je dat regelen en hoe ga je ervoor zorgen dat de data uitwisseling tussen diverse instanties optimaal verloopt? Een veilige en hoog beschikbare netwerkdienst is hier een belangrijke voorwaarde.

 

Veilige connectie

SIGRA en GGD GHOR Nederland hebben Vancis gevraagd naar de mogelijkheden tot het creëren van veilige connecties voor het uitwisselen van data tussen alle betrokken partijen, en naar voorzieningen ten behoeve van de opslag en analyse van deze data. Aansluiting op de Basisvoorziening van GGD GHOR Nederland, en de bestaande netwerkinfrastructuur via AmZX (Amsterdams Zorg Exchange) was het uitgangspunt. Alle GGD-en in Nederland zijn immers al aangesloten op de AmZX. Vancis is hiervan al jaren de leverancier, SIGRA bewaakt de kwaliteit en service van de dienst.

 

Efficiente samenwerking

Uiteraard heeft Vancis alles op alles gezet om dit voor 1 juni voor elkaar te krijgen. Door snelle, efficiënte en intensieve samenwerking tussen GGD GHOR Nederland, SIGRA en Vancis is de uitbreiding op het netwerk, met als doel ultieme connectiviteit, binnen 3 weken tot stand gekomen. Een mooie prestatie, waar we allemaal heel trots op zijn.

Wil je meer weten over onze betrokkenheid bij AmZX of wil je weten wat Vancis voor jouw organisatie kan betekenen? Neem dan contact met ons op!

contact