Contact
Contact
TSH Tech Tracks - Futureproof security

Een verslag van Evan Groeneveld over TSH Tech Tracks 2023

Auteur: Evan Groeneveld

Futureproof Security

Donderdag 9 maart was de eerste editie van TSH Tech Tracks, het TSH event voor de technische collega’s van TSH om elkaar te ontmoeten en kennis met elkaar te delen. Elke Tech Tracks staat in het teken van een thema, deze eerste editie was het thema: “Futureproof security”. Ruim 100 techneuten vanuit alle TSH organisaties kwamen samen in het mooie AFAS hoofdkantoor in Leusden. Vanuit Vancis waren er 6 collega’s vertegenwoordigd die een ontzettend interessante middag hadden met verschillende sprekers over het thema Futureproof Security.

De aftrap werd gedaan door Anton Loeffen de CTO binnen TSH. Duidelijk is dat cyberrisico’s een hottopic zijn in IT land. In een recent PWC onderzoek onder CEO’s blijkt dat ruim 25% wakker ligt van de dreiging van cyber risico’s. Anton ging onder andere in op de toekomst van Cyber Security waarbij rule-based methoden vergeleken werden met machine-learning.

Vervolgens was het Olivier van der Kruijf die vanuit Microsoft ons vertelde over de Microsoft visie op Zero Trust en Identity management. Centraal stond hier de aanpak om cyber weerbaarheid op te bouwen doormiddel van het slim inzetten van intelligente security AI en automatisering. Een integrale aanpak waarbij een SOC, Cloud en Artificial Intelligence, mens, apparaat, app en data monitoren en bewaken

Daarna vertelde Peter van den Berge ons iets over het TSH SOC. Hier werd dieper ingegaan op de SIEM, SOC en Incident Response aanpak die we inmiddels binnen TSH bedrijven hebben ontwikkeld.

Tenslotte was het woord aan Jaap de Koning van NEH die van dichtbij meemaakte wat een hack betekent, welke impact dit heeft en vooral ook wat er van te leren is om dit in de toekomst te voorkomen.

Afsluitend was er een heerlijk buffet geregeld. Kortom een super interessante, interactieve middag waarin we samen met de verschillende technische collega’s binnen TSH veel geleerd hebben. Een erg goed voorbeeld van “Bright minds, think alike”. Onderdeel van de Vancis organisatie maar samen met collega engineers uit zuster organisaties werken aan mooie nieuwe oplossingen voor onze klanten.