Bedreigingen doen zich tegenwoordig in vele gedaanten voor, en komen niet alleen van buiten maar helaas soms ook van binnen. Van agressieve hackers tot onbewust opengezette achterdeurtjes door phishing, er zijn teveel risico’s om zelf in de gaten te houden. De meeste bedreigingen worden pas ontdekt als een hacker of ransomware al weken onverstoord huis heeft kunnen houden. Maar welke situaties zijn verdacht en vragen direct handelen, en wat is vals alarm?
Een SOC-SIEM dienst biedt de uitkomst: continue bewaking, identificatie van verdachte situaties en direct handelen bij risico’s.
SOC-SIEM: twee componenten beveiliging
SOC-SIEM beveiliging bestaat uit twee componenten, het Security Operations Center (SOC) en Security Information & Event Management (SIEM). Het SOC is het team van security analisten die de vele signalen en bedreigingen die op uw omgeving af komen interpreteren en indien nodig ingrijpen. SIEM is de software die alle verdachte activiteiten detecteert en verzameld, en door onze analisten laat monitoren. In uw organisatie kunnen duizenden mogelijk verdachte meldingen per dag worden gedetecteerd. De combinatie van het SOC en SIEM maakt het mogelijk snel te identificeren op welke signalen direct ingegrepen moet worden en welke meldingen geen bedreiging vormen. Dat betekent 24×7 proactieve bewaking van uw ICT, zonder omkijken.
Altijd lerend, altijd in ontwikkeling
Het SOC-SIEM past zich continu aan om in te kunnen spelen op ontwikkelingen binnen uw organisatie, en op nieuwe dreigingen. Zo scant het systeem uw netwerk regelmatig op nieuwe apparaten of applicaties en analyseert of deze een mogelijke dreiging kunnen vormen. Hierbij kijken onze specialisten niet alleen naar wat er binnen de muren van uw kantoor gebeurt: ieder apparaat dat toegang tot uw systemen en data zoekt wordt in de gaten gehouden. En als er een verdachte situatie ontstaat, dan grijpen de security analisten van het SOC direct in.
Wat kost een hack bij uw organisatie?
De business case van investeren in security is voor elke onderneming anders, maar er is geen bedrijfstak meer waarin informatiebeveiliging onbelangrijk is. De rekensom van wat een hack u kost kunt u zelf maken: welke vaste kosten lopen door, welke inkomsten vallen weg, en wat kost het herstel na een hack? Deze optelsom loopt al snel in de tonnen en de consequenties gaan verder dan alleen financieel. Imagoschade en conflicten met toezichthouders of instanties zijn slechts het topje van de organisatorische ijsberg.