Wmo-voorspelmodel ontwikkeld op analyseplatform van Vancis

Datum: 16/10/2019

Zeventig gemeenten kwamen op 20 september 2019 naar de hackathon bij gemeente Den Haag om met elkaar het Wmo-voorspelmodel verder te ontwikkelen. Met als doel om door middel van het delen van kennis de landelijke zorgkosten beter in kaart te brengen en de zorg voor inwoners te verbeteren. Dit al gebeurde op het analyseplatform van Vancis: DataLabs.

Gemeente Den Haag bouwde al eerder aan een Wmo-voorspelmodel. Met dit model kan gemeente Den Haag voortaan per wijk voorspellen hoeveel langdurige zorg de komende jaren nodig is. De basis van het model kan ook andere gemeenten helpen om grip te krijgen op de Wmo-kosten en de zorg voor de inwoners te verbeteren. Om kennis te delen met andere gemeenten en de mogelijkheden van een landelijke toepassing te verkennen, waren ruim honderd mensen uit zeventig gemeenten bijeen.

Tijdens de hackathon was Vancis aanwezig om iedere aanwezige aan te melden op het DataLabs analyseplatform waar het voorspelmodel op werd ontwikkeld. Over de hele dag waren ongeveer vijftig data scientists het model verder aan het ontwikkelen met allerlei soorten data vanuit verschillende bronnen. Het Vancis DataLabs analyseplatform biedt een veilige omgeving voor onderzoekers, data scientists en beleidsmakers. Met collega’s binnen en buiten de instelling kunnen zij alle datatypen verzamelen, bewerken en analyseren.

“Het was ontzettend mooi om te zien hoe veel gemeenten bij elkaar kwamen om kennis met elkaar te delen, op ons analyseplatform DataLabs. Wij zijn trots dat we met dit platform de samenwerking tussen de gemeenten mogelijk maken en ondersteunen in het verbeteren van de zorg in Nederland,” aldus Eric Heemskerk, Commercieel Directeur bij Vancis.

Benieuwd hoe de dag verliep? Bekijk de video hieronder.

Meer weten wat Vancis met DataLabs voor uw organisatie kan betekenen? Klik hier voor meer informatie.