Senior Sales- & Accountmanager

Ben jij op zoek naar een salesfunctie binnen een organisatie die hoogwaardige ICT-diensten levert aan onderwijs-, zorg-, onderzoeks- en lokale overheidsinstellingen? Beschik jij over een actueel netwerk (bij voorkeur binnen het onderwijs) en vind jij het interessant om deze verder uit te bouwen? Reageer dan op de vacature van Senior Sales- & Accountmanager.

Als Senior Sales- & Accountmanager bij Vancis ben jij medeverantwoordelijk voor de advisering en verkoop van ons dienstenportfolio. Dit doe je met een duidelijke focus op een van onze bestaande markten (onderwijs, onderzoek, zorg en lokale overheid) en toekomstige markten. Jij bent een netwerker pur sang. Jij verdiept je in de business van je prospect en weet deze in klanten om te zetten.

De klanttevredenheid bij huidige klanten weet jij te waarborgen en te verbeteren door goed relatiebeheer. Bij voorkeur beschik jij over een actueel netwerk in één van de sectoren waarbinnen Vancis opereert en ben je actief in het uitbouwen daarvan. Jij levert een bijdrage aan het opstellen van een (meerjarig) omzetplan en zorgt samen met servicemanagement en de operationele afdelingen voor de realisatie hiervan. Jij stelt specifieke salesplannen op en rapporteert over de voortgang en realisatie daarvan. Ook ben jij goed op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op gebied van IT.

Bij Vancis werken mensen met ambitie, die gezamenlijk één doel voor ogen hebben: een bijdrage leveren aan de missie en visie van Vancis. Bij Vancis krijg je veel vrijheid én eigen initiatief wordt zeer gewaardeerd. Zij geloven in jouw kunnen en kennis en vertrouwen hier op. Vancis is dé werkgever voor specialisten, maar ook zeker voor ambitieuze young professionals.

Jouw werkzaamheden

Jouw werkzaamheden liggen op het gebied van sales, aftersales/kwaliteitsbewaking, account- en productmanagement. Een veelzijdige functie bij een leuke organisatie! Taken die hieronder vallen zijn:

 • Samen met het sales team ben jij verantwoordelijk voor zowel relatiebeheer als acquisitie van nieuwe klanten. Jij bouwt langdurige relaties op en brengt (bestaande) klanten naar een hoger niveau van dienstverlening. Je richt je meer op value based en consultative selling dan op ‘hunting’.
 • Jij levert een bijdrage aan het opstellen van salesplannen en voorcalculaties in samenwerking met de operationele afdelingen.
 • Jij vertegenwoordigt Vancis op beurzen en conferenties. Jij brengt offertes uit en bewaakt de voortgang. Jij ondersteunt waar mogelijk bij aanbestedingstrajecten en contractonderhandelingen.
 • Jij bent eindverantwoordelijk voor de klantrelatie en bewaakt de klanttevredenheid.
 • Jij houdt toezicht op de relatie met de opdrachtgever op operationeel niveau.
 • Jij volgt marktontwikkelingen bij klanten (behoefte-inventarisatie), relaties en koppelt behoeften uit de markt aan kennis of te ontwikkelen kennis van operationele afdelingen.
 • Jij bouwt aan een netwerk van beslissers bij opdrachtgevers.
 • Jij volgt nieuwe technologische ontwikkelingen, de toepassingen en mogelijkheden in nieuwe of bestaande markten op de voet.
 • Jij draagt bij aan het samenstellen van het productportfolio.
 • Jij vertaalt wensen van klanten in termen van verbetering of innovatie van diensten.

Wat vragen wij van jou?

 • Minimaal hbo denk- en werkniveau met 5 jaar vakgerichte werkervaring;
 • Ervaring en kennis van onze een van onze markten;
 • Je beschikt over een relevant en actueel netwerk (onderwijs, zorg, onderzoek en/of lokale overheid);
 • Jij beschikt over people skills en je bent klantgericht, analytisch en een echte teamplayer;
 • Jij hebt aantoonbare ervaring en affiniteit met ICT;
 • Jij bezit uitstekende commerciële en communicatieve vaardigheden;
 • Jij beheerst de Nederlandse en Engelse taal uitstekend en beschikt over een geldig rijbewijs B.

Wij bieden

Wij bieden een uitdagende baan in een leuk team. Je krijgt de kans om mee te denken en te bouwen aan oplossingen die onze dienstverlening verbreden en verbeteren. Er zijn voldoende doorgroeimogelijkheden binnen Vancis en wij besteden veel aandacht aan opleidingen en certificeringen van onze medewerkers. Salariëring is afhankelijk van expertise en ervaring. Verder kennen wij een winstuitkering van maximaal 5% van je jaarsalaris en 30 vakantiedagen. Een verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is vereist.

Enthousiast of nieuwsgierig

Ben je enthousiast of nieuwsgierig geworden, solliciteer dan via ons sollicitatieformulier. Upload hieronder jouw cv en motivatie. Indien je meer informatie wilt hebben over de functie, neem dan gerust contact op met Aladar Horsky, Lead Corporate Recruiter, tel. 020 560 6600.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Wij kiezen er op dit moment voor om zelf kandidaten te werven en nemen derhalve kandidaten die open voorgesteld worden niet in behandeling.

 • Toegestane bestandstypen: pdf, docx, doc.
 • Toegestane bestandstypen: pdf, docx, doc.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.