Pre-sales Consultant bij Vancis

Houd jij van een uitdaging en lijkt het jou leuk om mee te denken en te bouwen aan oplossingen? Vind jij het fijn om in een flexibele werkomgeving aan de slag te gaan? Wil jij ook werken als pre-sales consultant bij de ICT-dienstverlener Vancis? Dan zijn wij per direct op zoek naar jou!

Jouw werkzaamheden

Als pre-sales consultant ben je onderdeel van het New Business Sales team. Je speelt daarbij een centrale rol tussen onze engineers en sales. Je hebt kennis van Vancis huidige diensten, de technische ontwikkelingen en de IT uitdagingen die spelen bij onze klanten in de sectoren Onderwijs, Onderzoek, Zorg en Lokale Overheid. Daarmee weet jij als geen andere de vragen van klanten te vertalen naar oplossingen voor onze klanten. Je bent in staat om deze oplossingen voor de klant begrijpelijk te verwoorden in voorstellen, offertes en aanbestedingen, voorzien van marktconforme kostprijscalculaties. Je werkt samen met de New Salesmanager, de Accountmanager en/of de Bidmanager om de sales strategie zo goed mogelijk invulling te geven. Vervolgens dien jij de inhoudelijke kant van de oplossingen aan de klant te presenteren en de klant hierbij te overtuigen van onze werkwijze. Jij bent de inhoudelijke gesprekspartner om de klantvraag maximaal aan te laten sluiten op de oplossingen van Vancis. Om focus te houden op de steeds complexer wordende wereld van de techniek werk samen met ons team van IT-professionals waarin iedereen zijn specialisatie heeft. Je onderhoudt nauwe contacten met en bent regelmatig bij klanten op locatie om aan de hand van gesprekken een verantwoord technisch en commercieel advies op te stellen. Door jouw commerciële inslag kan jij de behoeftes van de klant goed in kaart brengen en kan jij deze anticiperen naar de toekomst.

In deze functie werk je met diverse disciplines binnen de organisatie samen. Je zal samenwerken met de Commercieel Directeur, Sales en Accountmanagers, Bidmanager en Internal Sales, IT architecten en met Product Owners en product specialisten.

Wat vragen wij van jou?

 • Je hebt een HBO werk en denkniveau binnen de ICT markt.
 • Uitstekende kennis van het gehele Vancis dienstenportfolio of dit binnen korte tijd jou eigen kunnen maken.
 • Uitmuntende technische kennis.
 • De vraag van de klant te vertalen in oplossingen die aansluiten op het portfolio van Vancis.
 • De klant vanuit de inhoud te begeleiden door het sales proces, waarbij de pre-sales consultant de klant het vertrouwen geeft dat hij bij Vancis aan het juiste adres is.
 • In staat zijn om de ICT-oplossing voor de klant in een offerte te beschrijven.
 • De offerte inhoudelijk kunnen verdedigen bij de klant middels een presentatie of tijdens een vraag- en antwoord sessie.
 • Samen met de sales- en accountmanagers verantwoordelijk voor het sluiten van de overeenkomst tussen de klant en Vancis.
 • Je bent verantwoordelijk voor de Business IT Alignment.

Wij bieden

 • Een uitdagende baan in een leuk team binnen een ambitieus en groeiend bedrijf. Je krijgt de kans om mee te denken en te bouwen aan oplossingen die onze dienstverlening verbreden en verbeteren.
 • Doorgroeimogelijkheden: jou wordt de mogelijkheid gegeven om jezelf te ontwikkelen en stappen te maken in je carrière. Indien jij (of wij) het idee hebben dat cursussen en of trainingen van toegevoegde waarde zijn voor jou, dan zullen wij deze voor jou bekostigen.
 • Flexibele werktijden en werkplaats: Indien je behoefte hebt om een dagje thuis te werken, dan is dat bij Vancis geen probleem. We hebben ook geen strakke werktijden, waardoor je aanwezig kunt zijn op de tijd die voor jou het beste uitkomt.
 • Korte communicatielijnen: Je zal tijdens je werk voornamelijk samenwerken met je teamgenoten en een beperkt aantal technische product owners en product leads. Hierdoor is de communicatielijn kort en kan snel geschakeld en overlegd worden. Dat scheelt een hoop tijd.
 • Salariëring is afhankelijk van expertise en ervaring en zal daarom tijdens je loopbaan toenemen.
 • Verder kennen wij een winstuitkering van maximaal 5% van je jaarsalaris en 30 vakantiedagen (o.b.v. 40 uur).
 • Een aanstelling (in eerste instantie) voor de duur van een jaar en voor 40 uur per week.
 • Indien je met het OV zal gaan reizen, zullen deze reiskosten worden vergoed. Als je met de auto komt, ontvang je een reiskostenvergoeding van 0,19 cent per kilometer.

Enthousiast of nieuwsgierig?

Ben je enthousiast of nieuwsgierig geworden, solliciteer dan via ons sollicitatieformulier. Upload hieronder jouw cv en motivatie. Indien je meer informatie wilt hebben over de functie, neem dan gerust contact op met Aladar Horsky, Lead Corporate Recruiter, tel. 020 560 6600. Om een impressie te krijgen van onze organisatie, raden wij je aan om een kijkje te nemen op onze instagrampagina: @werkenbijvancis.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.Wij kiezen er op dit moment voor om zelf kandidaten te werven en nemen derhalve kandidaten die open voorgesteld worden niet in behandeling.

 

 • Toegestane bestandstypen: pdf, docx, doc.
 • Toegestane bestandstypen: pdf, docx, doc.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.