Licentie- & Inkoopmanager

Om onze organisatie te versterken zijn we op zoek naar een gedreven Licentie- en Inkoopmanager. Zijn zaken als license mobility, dedicated blades of hosts geen onbekende items voor je? En ga jij voor het correct toepassen van de juiste licenties voor elke klant? Lees dan snel verder.

Vancis heeft verschillende licentiemodellen van verschillende leveranciers in gebruik. Wij kijken voortdurend naar een optimale inzet van licenties en contracten en voeren regelmatig gesprekken met onze leveranciers en resellers om deze inzet te verbeteren en vernieuwen. Om onze organisatie te versterken zoeken wij een Licentie- & Inkoopmanager die verantwoordelijk is voor de licenties en contracten.

Jouw werkzaamheden

 • Zorgdragen voor correcte en optimale contractuele vastlegging en beheer van nieuwe en bestaande (licentie-)contracten.
 • Bewaking van de optimale uitvoering van hetgeen in de contracten met leveranciers of resellers overeengekomen is, op een zodanige wijze dat de kosten, continuïteit en kwaliteit van de licenties of andere zaken die worden ingekocht een toegevoegde waarde opleveren voor Vancis.
 • Verzorgen van aankopen, verlengen en rapporteren over wijzigingen in benodigde licenties.
 • Samen met de vier Product Owners beheren van de in- en verkoopvoorwaarden en samen met de operationele teams van Vancis implementeren, begeleiden en controleren van de juiste uitvoering van de inkoopcontracten door alle betrokken partijen (klanten, leveranciers en eigen medewerkers).
 • Bewaken van de kosten, continuïteit en kwaliteit van de licenties en andere diensten die worden ingekocht, op basis van duidelijke normen en bijsturen in geval van afwijkingen.
 • Zorgdragen voor een transparante communicatie over wijzigingen in licentievormen, contracten, inkoopvoorwaarden en prijswijzigingen naar de organisatie toe in de vorm van week- en maandrapportages.

Wat vragen wij van jou?

 • Ervaring met licentiemanagement, met name Microsoft SPLA, CSP, Azure contracten in zowel Enterprise als ook Academic omgevingen, VMware VSPP en Red Hat CCSP en ervaring met de licentie modellen van VMWare, Red Hat, Oracle, Citrix, Ivanti, in zowel de rental modellen als de perpetual licenties modellen.
 • Ervaring met het werken in licentiemanagement tooling (Snow License manager of vergelijkbaar).
 • Communicatief vaardig, weet op elk niveau binnen de organisatie de juiste toon te vinden.
 • Beschikt over relevante certificeringen (Microsoft, VMWare, Red Hat) op het gebied van licentiemanagement, Certified Software Asset Manager (CSAM) of is bereid en in staat deze op korte termijn te behalen.
 • Technische certificeringen (Microsoft MCSE, VMWare VSP,VTSP, Red Hat Sales Engineer) van de leveranciers zijn een pre.
 • Ervaring met opstellen en beoordelen van inkoopcontracten.
 • Ervaring met onderhandelen met grote fabrikanten/leveranciers.
 • Hbo werk- en denkniveau.

Wij bieden

Wij bieden een uitdagende baan in een leuk team binnen een ambitieus en groeiend bedrijf. Je krijgt de kans om mee te denken en te bouwen aan oplossingen die onze dienstverlening verbreden en verbeteren. Salariëring is afhankelijk van expertise en ervaring. Verder kennen wij een winstuitkering van maximaal 5% van je jaarsalaris en 30 vakantiedagen (o.b.v. 40 uur). De aanstelling is in eerste instantie voor de duur van een jaar. Een verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is vereist.

Werken bij Vancis

Bij Vancis zorgen we dat onze klanten in het onderwijs, onderzoek, de zorg en lokale overheid hun doelen kunnen verwezenlijken. Dit doen wij door het aanbieden van betrouwbare Cloud & Managed Services. Met onze 80 deskundige medewerkers werken we iedere dag aan deze doelstelling. Bij Vancis krijg je veel verantwoordelijkheid en vrijheid. Daarnaast vinden wij betrokken zijn naar de klant en naar elkaar erg belangrijk.

Enthousiast of nieuwsgierig

Stuur dan je CV en motivatiebrief naar sollicitaties@vancis.nl. Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Joske Ketting, HR Manager, tel. 020 560 6600.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.