Vancis verhuist naar Almere

Datum: 17/09/2019

Vanwege de groei van het bedrijf en een blik op de toekomst, verhuist Vancis begin volgend jaar naar een vernieuwd kantoor in Almere aan de Microfoonstraat 5. Hiermee verlaat Vancis het kantoorpand op het Amsterdam Science Park. Het pand in Almere biedt meer kantoorruimte waardoor een prettige werkplek voor de medewerkers kan worden gerealiseerd. Dit draagt bij aan de continuïteit en professionaliteit van de dienstverlening van Vancis.

Nieuwe mogelijkheden

Het kantoor in Almere geeft nieuwe mogelijkheden. Op dit moment is het pand nog casco, waardoor Vancis de ruimte naar eigen wens kan inrichten. In samenwerking met een architect wordt een modern eigentijds ontwerp gemaakt van de ruimte dat in de komende maanden wordt gerealiseerd. De extra vierkante meters in het nieuwe pand geeft Vancis de mogelijkheid om op eigen locatie onder andere interne en externe bijeenkomsten te organiseren, gezamenlijk te lunchen en een gameroom voor het personeel te realiseren.

Amsterdam Science Park

Met het verlaten van het Amsterdam Science Park, laat Vancis een stukje historie achter zich. De wortels van Vancis liggen op het Amsterdam Science Park. Zo is het bedrijf ontstaan als spin-off van SURFsara, dat is opgericht om computerfaciliteiten aan de Vrije Universiteit, Universiteit van Amsterdam en het CWI te leveren. Al sinds de jaren ‘70 is SURFsara, en dus ook Vancis, gevestigd op het Science Park, vlak bij hét internetknooppunt van Nederland. Natuurlijk blijft Vancis wel verbonden met hun roots door de locatie van het datacenter dat zij gebruiken (AMS9).

Terug naar Almere

Almere is een vertrouwde plek voor Vancis, waar óók een deel van hun wortels ligt. Vanaf het ontstaan van het bedrijf, heeft Vancis ook een locatie in Almere gehad. Deze kantoorruimte bevond zich boven het tweede datacenter van Vancis. Met de verkoop van de datacenters aan InterXion, besloot Vancis in 2018 het kantoorpand in Almere te verlaten en het pand op het Science Park te behouden. Nu er behoefte naar meer ruimte is, is ervoor gekozen om naar een groter kantoorpand in Almere te verhuizen. De goede bereikbaarheid (ook naar de datacenters), voldoende parkeergelegenheid en de extra ruimte zijn doorslaggevend geweest om terug naar Almere te gaan.

Januari 2020

Op dit moment is Vancis druk bezig met het ontwerp en binnenkort start de verbouwing. Naar verwachting verhuist Vancis halverwege januari 2020. Klanten, leveranciers en partners ontvangen tijdig een adreswijziging met een uitnodiging om het nieuwe pand gezamenlijk in te luiden.

“We kijken er erg naar uit om vanaf het nieuwe jaar, in een vernieuwd pand, onze dienstverlening te continueren én te verbeteren om onze klanten te ondersteunen in hun IT,” aldus Jeroen Luigjes, Algemeen Directeur van Vancis.