Vancis migreert succesvol de volledige IT-omgeving van Inclusief Groep naar de Vancis Cloud

Datum: 19/11/2018

Vorige week heeft Vancis succesvol de volledige IT-omgeving van Inclusief Groep naar de Vancis Cloud gemigreerd. Door de goede samenwerking met Inclusief Groep konden de gebruikers vorige week maandag zonder problemen hun werkzaamheden voortzetten.

De wens van Inclusief Groep

De wens van Inclusief Groep was om de volledige IT-omgeving, bestaande uit eigen apparatuur in het datacenter van Equinix, te verplaatsen naar de cloud. Vancis heeft ervoor gezorgd dat alle virtuele machines en firewall functionaliteiten nu in de Vancis Cloud draaien. Inclusief Groep kan hierdoor zelf het beheer uitvoeren op haar omgevingen en gebruik maken van de cloud dienstverlening van Vancis.

Vlekkeloze migratie

“Dat je op de maandagochtend na de migratie je eigen helpdesknummer belt om te checken of het inderdaad klopt dat je geen meldingen binnenkrijgt zegt wel genoeg. Het was een vlekkeloze migratie, waar we erg tevreden over zijn.” aldus Rick Reurink, Teammanager IT bij Inclusief Groep. De migratie verliep vlekkeloos door de goede voorbereidingen van Inclusief Groep en Vancis. Zo heeft Vancis een nieuwe firewall geplaatst op één van de locaties van Inclusief Groep, zodat de datacenterlocatie uit te faseren was en alle omgevingen naar de Vancis Cloud gemigreerd konden worden. De migratie verliep ook snel. Op vrijdagnacht zijn we gezamenlijk met de migratie begonnen en op zaterdagmiddag was alles gemigreerd, omgezet en uitgebreid getest.

“Door onze bewezen aanpak, goede samenwerkingen tussen de IT-afdeling van Inclusief Groep en onze ervaren systeem engineers, hebben we ons belangrijkste doel behaald: een tevreden klant.” aldus Peter van der Ploeg, Projectmanager bij Vancis.

Over Inclusief Groep

“Inclusief Groep is actief als verbinder tussen gemeenten en werkgevers om uitvoering te geven aan haar missie. Inclusief Groep streeft naar een inclusieve arbeidsmarkt waarin iedereen duurzaam kan deelnemen en waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt optimaal kunnen participeren. Inclusief Groep is zowel werkgever als arbeidsmarkttoeleider. Als werkgever heeft Inclusief Groep 1.200 mensen in dienst. Ruim 90% van ons productiepersoneel heeft een afstand tot de arbeidsmarkt. Een deel van onze medewerkers werkt in onze eigen werkbedrijven zoals Groen, Post, Schoonmaak, Verpakken & Montage, Electromontage & Montage. Een ander deel is gedetacheerd bij externe werkgevers. Als arbeidsmarkttoeleider bemiddelen we mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar werk. Hierbij worden onze werkbedrijven ook ingezet als leeromgeving, immers “werken leer je door te werken”.