Contact
Contact
De route naar Cyber-zekerheid:
Het Vancis Security & Compliancy Event

Hoe komt u tot een adequate beveiliging? En wanneer is goed genoeg?

Meld u nu aan voor het Vancis Security & Compliancy Event op 12 oktober 2023.

Tijdens dit event nemen gerenommeerde sprekers u mee in de uitdagingen van een veilige online wereld.

 

Locatie

View Almere

Bergsmapad 1

1324 ZK Almere

 

Tijd

12:00 uur – 17:30 uur

Inclusief lunch en borrel

 

Het programma

Vanaf 12.00 uur Inloop met lunch
13.00 – 13:05 uur Opening door Dagvoorzitter
13.05 – 13.25 uur Louis Hensen (CEO van Vancis): De route naar cyberzekerheid
13.25 – 14:15 uur Alex Klaassen: Wat komt er aan wetten over digitalisering nog op ons af en wat moet u er mee?

14.15 – 14.25 uur Koffiebreak
14.25 – 15.30 uur Edwin van Andel: Hackers! Do we shoot or do we hug?

15.30 – 15.40 uur Koffiebreak
15.40 – 16:30 uur Peter van den Berge: SOC SIEM – Het zenuwcentrum voor Cybersecurity

16.30 – 16.45 uur Afsluiting door dagvoorzitter
16.45 – 17.30 uur Borrel en gezelligheid

 

De sprekers

Alex Klaassen – Wat komt er aan wetten over digitalisering nog op ons af en wat moet u er mee?

Het belang van de digitalisering van onze samenleving en de daarmee gepaard gaande kwetsbaarheid dringt meer en meer door bij regelgevende en wetgevende instanties. Om te waarborgen dat deze digitalisering zich verder kan ontwikkelen én dat Europese welvaart en welzijn wordt gestimuleerd, worden er meer en meer wet- en regelgeving ontwikkeld. Wat komt er eigenlijk nog allemaal op ons af en wat kunnen we zelf doen? Ik ga proberen een kort overzicht te geven van de komende ontwikkelingen qua Europese wet- en regelgeving over deze digitalisering en de mogelijke waarborgen die u zelf kunt nemen.

 

Edwin van Andel –  “Hackers! Do we shoot or do we hug?”

In deze interactieve en humoristische presentatie start ik met mijn definitie van security, gevolgd door de ‘echte’ definitie van hackers, hoe zij denken en werken en hoe ze vaak best bereid zijn te om te helpen, in plaats van alleen te slopen. Ik ga in op malware en cryptolockers, bug bounties en Responsible Disclosure, en laat successen en epic fails de revue passeren in het LAN, het internet en rondom IOT. Op het eind gaan we zelfs ‘berekenen’ hoe makkelijk het moet zijn om de online wereld veiliger te krijgen.
En voor de oplettende toehoorders zijn er zelfs hacker-prijzen te winnen!

 

Peter van den Berge – SOC SIEM – Het zenuwcentrum voor Cybersecurity

Als de beschikbaarheid en integriteit van data en applicaties cruciaal zijn voor het kunnen doen van uw werk, dan is het een fijn idee dat iemand uw digitale kroonjuwelen 24×7 bewaakt. Tijdens deze sessie vertel ik u hoe een SOC SIEM werkt en hoe het u kan helpen uw data veilig te houden.

Edwin van Andel

Edwin van Andel, uit het goede wijnjaar 1970, drukte al knoppen vanuit de wieg. In zijn jeugdjaren was geen apparaat veilig voor hem, en zijn pubertijd werd door het ontdekken van computers, modems en de hack-tic door zijn naasten omschreven als een “zeer desastreuze periode”. Na het -zoals zijn advocaat aangeeft- “Onderzoeken van mogelijk aanwezige informatie op open systemen”, kwam hij uiteindelijk in dienst bij een grote IT distributeur, waar hij al snel uitgroeide tot senior consultant met een risico tag, en werd hij uit veiligheidsoverwegingen voornamelijk op langdurige buitenlandse projecten gezet.

In 2003 startte hij samen met een collega het bedrijf Yafsec, met als doel het ondersteunen van bedrijven en dealers in de IT en security wirwar. Sinds 2016 werkt hij voor Insite Security en Zerocopter, waar hij onder meer verantwoordelijk is voor het verder uitbouwen van het “continuous security” platform.

Verkozen tot winnaar van de Lightning talks op Brucon 2013 en organisator van het alternatieve NCSC-congres -“omdat er geen hackers uitgenodigd werden”- #ALT-S, laat hij u vanuit het perspectief van de hacker op humoristische wijze kennis maken met de gevaren, deugden en de huidige stand van zaken in de security wereld.
https://www.linkedin.com/in/yafsec/
https://twitter.com/Yafsec

Alex Klaassen

Managing Partner NewDay IT Risk & Assurance Services B.V.

Meer informatie volgt….

Peter van den Berge

Door zijn jarenlange ervaring op het gebied van security heeft Peter gezien hoe de digitale wereld verandert en hoe het steeds lastiger wordt om de ‘kroonjuwelen’ van een organisatie veilig te houden.

Onder bezielende leiding van Peter is binnen het moederbedrijf van Vancis (TSH) door het security chapter een geavanceerde SOC SIEM oplossing geïmplementeerd. Dit biedt continue bewaking, identificatie van verdachte situaties en de mogelijkheid direct te handelen bij risico’s.