Vancis is officieel NEN 7510 gecertificeerd

Datum: 28/08/2019

Vancis maakt vandaag bekend dat ze trotse eigenaar zijn van een NEN 7510-certificaat. De NEN 7510 certificering is een aanvulling op de informatiebeveiliging certificering ISO 27001 die Vancis al sinds 2011 heeft. De NEN 7510 is specifiek gericht op de zorgsector. Vancis toont met deze certificering aan dat het bedrijf de beschikbaarheid, integriteit en vertrouwelijkheid van patiëntgegevens waarborgt.

In de zorgsector is informatiebeveiliging van groot belang. Dat geldt ook voor IT-leveranciers die de zorg in Nederland ondersteunen met veilige IT-oplossingen, zoals Vancis. De norm NEN 7510 vereist dat informatiebeveiligingsmaatregelen van patiëntengegevens op controleerbare wijze zijn ingericht.

“Het behalen van de NEN 7510 geeft mij de zekerheid en het goede gevoel dat wij niet alleen voor onszelf weten dat wij de hoge standaarden van informatiebeveiliging in de zorg hebben geïmplementeerd, maar dat dit ook door een externe auditor is bevestigd. Dit geeft onze klanten vertrouwen dat ook medische informatie bij Vancis in goede handen is,” aldus Marco Kappe, CISO bij Vancis.