Vancis biedt leerwerktraject aan voor ICT-studenten

Datum: 18/07/2019

Vanaf aankomend schooljaar biedt Vancis samen met Cloud IT Academy een leerwerktraject aan voor studenten aan de Hogeschool van Utrecht. In het leerwerktraject combineren studenten de duale hbo-studie System Network & Cloud Engineer met een uitdagende baan in de ICT. Een mooie combinatie van doorleren én praktijkervaring opdoen.

System Network & Cloud Enigneer

De opleiding System Network & Cloud Enigneer aan de Hogeschool van Utrecht is bedoeld voor net afgestudeerde mbo’ers die willen doorleren, maar ook al willen starten met een baan in de ICT. De studenten werken drie dagen in de week bij een van de aangesloten cloudproviders en gaan twee dagen in de week naar de hogeschool. Havisten en vwo-ers kunnen ook de studie volgen, voor hen is een speciaal programma ontwikkeld.

Werken en leren bij Vancis

Vanaf aankomend schooljaar stelt Vancis een aantal werkplekken beschikbaar voor studenten die de duale hbo-opleiding willen volgen. Joske Ketting, HR-manager bij Vancis, vertelt: “Bij Vancis vinden wij het belangrijk om een bijdrage te kunnen leveren aan de ontwikkeling van onze medewerkers. Het leerwerktraject van Cloud IT Academy sluit daar goed op aan. De opleiding richt zich specifiek op ons vakgebied en daardoor kunnen de studenten de kennis die zij hebben geleerd tijdens de opleiding direct toepassen in de praktijk. Binnen elk team hebben we plek voor een student en de student draait mee als volwaardig teamlid in het team.”

Nieuwste technieken en ontwikkelingen

Joske vervolgt: “De begeleiding en kennisoverdracht wordt door het team zelf gedaan, waardoor de ontwikkeling van de student ontzettend snel gaat. De student leert tijdens de opleiding de nieuwste technieken en ontwikkelingen van het vakgebied en neemt deze kennis mee naar huis. Dat draagt weer bij aan de ontwikkeling van ons productenportfolio en dat maakt het traject interessant voor zowel de student als werkgever.”

Aanmelden voor dit schooljaar kan nog tot de derde week van augustus! Bekijk de vacature of de website van Cloud IT Academy voor meer informatie.