SIGRA en Vancis maken informatie-uitwisseling nog veiliger met MANZA2020

Datum: 21/06/2019

Elektronische informatie-uitwisseling is voor zorgorganisaties van groot belang. Zowel transmuraal, tussen zorgverleners onderling én met de patiënt of cliënt. Veiligheid staat hierbij voorop. Afgelopen maand was de kick-off van het MANZA2020 project dat geïmplementeerd wordt door Vancis. Het MANZA2020 netwerk maakt veilige onderlinge communicatie en daardoor een betere samenwerking mogelijk.

MANZA2020 (Metropolitan Area Network Ziekenhuizen Amsterdam) is een samenwerkingsproject tussen vijf zorgorganisaties in Amsterdam, vertegenwoordigd door SIGRA, en faciliteert de onderlinge informatie-uitwisseling via een gezamenlijk glasvezelnetwerk. Daarnaast vormt dit netwerk de basis voor het afnemen van andere diensten en koppeling met het Landelijk Schakelpunt (LSP) en de Amsterdam Zorg Exchange (AMZX).

Op het MANZA2020 netwerk zijn de volgende zorginstellingen aangesloten:

  • Amsterdam UMC
  • Amstelland Ziekenhuis
  • BovenIJ Ziekenhuis
  • OLVG
  • Reade

Het MANZA2020 netwerk vervangt het MANZA II netwerk en wordt vanaf juni 2019 door Vancis geïmplementeerd op de locaties van de deelnemende zorgorganisaties. Vancis zal de komende vijf jaar SIGRA ondersteunen in de MANZA2020 dienstverlening.

MANZA2020 is onderdeel van de ICT-diensten die SIGRA aanbiedt.

Boven: Rob Feld, Accountmanager bij Vancis en Floor Bos, Manager ICT, innovatie, & e-Health bij SIGRA. Onder: Jeroen Luigjes, Algemeen Directeur bij Vancis en Saskia Schalkwijk, Directeur bij SIGRA