Onderzoeksinstituut Nivel kiest voor ICT-dienstverlening van Vancis

Datum: 09/01/2019

De Request for Proposal (RFP) voor het outsourcen van de basis ICT-voorziening van het Nivel is gegund aan Vancis. Vanaf dit nieuwe jaar zal Vancis de volledige ICT-basisinfrastructuur van het Nederlands instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg in beheer nemen. Zes leveranciers waren in de race om de opdracht te winnen. Na een gedegen en grondige RFP-fase, waarvan naast het beantwoorden van de vragen ook een presentatieronde en bedrijfsbezoek onderdeel uitmaakten, is Vancis uiteindelijk als beste geselecteerd. Het gaat om een 3-jarig contract met daarna de optie om met drie jaar weer te verlengen.

De wens van het Nivel was continu aandacht voor de operationele effectiviteit van de ICT-basisinfrastructuur én ruimte en proactief aandacht voor ontwikkeling en vernieuwing. Vancis voldoet aan deze wensen door het aanbieden van betrouwbare ICT-basisvoorzieningen. Hieronder valt het verzorgen van een servicedesk en helpdesk en onsite support activiteiten, een innovatieve werkplekomgeving voor alle ca. 170 werkplekken, IaaS voorzieningen, lokaal en centraal netwerkbeheer en technisch applicatie- en databasebeheer.

Cordula Wagner, directeur Nivel, vertelt: “We hebben er alle vertrouwen in dat we met Vancis een goede ICT-dienstverlener in huis halen, waardoor de betrouwbaarheid, veiligheid en efficiëntie van de ICT-voorzieningen van het Nivel voor de komende jaren gegarandeerd is.”

Nivel Vancis

“Vancis is verheugd om de komende jaren het Nivel te ondersteunen met het leveren en beheren van de ICT-diensten. Wij richten ons op het leveren van hoogwaardige ICT-diensten aan onder andere de onderzoeksgemeenschap en het Nivel past hier als gerenommeerd onderzoeksinstituut perfect bij. Wij kijken uit naar een fijne samenwerking”, aldus Cees de Jong, algemeen directeur van Vancis.

 

Over Nivel

Het Nivel is het Nederlands instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg. Er vindt toegepast beleidsonderzoek plaats in de gezondheidszorg. Het Nivel heeft een personeelsbestand van -circa- 160 medewerkers. Door de project gedreven werkwijze is het personeelsbestand dynamisch in omvang. Het Nivel is gevestigd in een modern kantoorgebouw aan de Otterstraat 118-124 te Utrecht.

Over Vancis

Vancis C&MS BV is sinds 2008 actief als aanbieder van hoogwaardige ICT-diensten op het gebied van datacenter services, cloud services en managed services op systemen en applicaties. Vancis heeft onderwijs, onderzoek en zorg als focussectoren. Tevens behoort Vancis tot de top 3 in de Benelux als het gaat om het leveren van op VMware gebaseerde IaaS cloud diensten.