ONDERZOEK

(Medisch) onderzoekers hebben in toenemende mate behoefte aan reken- en opslagcapaciteit en aan tooling die zij flexibel kunnen afnemen. Ieder type onderzoek vraagt immers om andere analytische tools en visualisatiemogelijkheden.

Vancis komt tegemoet aan de behoefte aan flexibiliteit, rekenkracht en opslagcapaciteit met een cloudpropositie waarbij uw onderzoekers precies die ICT-ondersteuning kunnen afnemen die ze nodig hebben. Het resultaat: een snellere opstart van het onderzoek en een lage prijs voor de benodigde ICT omdat onderzoekers betalen naar gebruik.

De Vancis onderzoekscloud is een geaccrediteerde omgeving. De onderzoeksresultaten zijn te allen tijde herleidbaar omdat de datasets en de gebruikte analytische modellen beschikbaar blijven. Op die manier wordt ook hergebruik van data gestimuleerd.

Vancis maakt het onderzoek van vandaag makkelijk, en het onderzoek van morgen mogelijk!

Lees hieronder meer over de diensten die wij bieden.

CLINICAL INTELLIGENCE AS A SERVICE

Steeds meer medisch en biomedisch onderzoek is gericht op het analyseren van hele grote datasets, denk bijvoorbeeld aan DNA-onderzoek. Bovendien worden datasets steeds vaker in combinatie met elkaar onderzocht, denk aan de combinatie van een scan, DNA-profiel, een door de patiënt ingevulde vragenlijst en data die door sensoren wordt vergaard. Het combineren van vele verschillende datasets en het analyseren van deze enorm grote hoeveelheden data vraagt om specialistische analytische en visualisatietools. Wij leveren een keur van dergelijke softwarepakketten gericht op medisch onderzoek uit de cloud en zorgen voor een goede integratie met onze dataopslagdiensten.

COLLABORATION AS A SERVICE

Medisch onderzoek gebeurt zelden in isolatie. Zeker in het translationele traject, van vinding in het lab naar de klinische praktijk, is multidisciplinaire samenwerking essentieel. Onderzoekers moeten eenvoudig datasets en onderzoeksresultaten kunnen delen, zonder dat zij zich druk hoeven maken over zaken als het waarborgen van de privacy van onderzoeksdeelnemers, het beveiligen van de data of het reproduceerbaar maken van de onderzoeksresultaten. In de Vancis onderzoekscloud kunnen onderzoekers veilig samenwerken, zonder dat zij zich druk hoeven te maken over de technische aspecten die komen kijken bij data governance, het beveiligen van de verbindingen of het anonimiseren van de datasets.

RESEARCH AS A SERVICE

Deze dienst is gebouwd op het AnalytiXagility-platform van onze partner Aridhia en wordt verder ontwikkeld in een consortium met MGRID, Care IQ en Xomnia. Research as a Service biedt onderzoekers een eigen werkruimte om op basis van verschillende datasets analyses te doen en samen te werken met andere onderzoekers. AnalytiXagility wordt binnenkort verrijkt met aanvullende diensten zoals datamodellering, krachtige leeralgoritmen en kunstmatige intelligentie. Research as a Service biedt biomedisch onderzoekers een quick start van hun onderzoek. Ze vinden alle ICT-benodigdheden op één plek waardoor ze nog sneller en met nog minder IT-kennis aan de slag kunnen.

REFERENTIES

Het Center for Translational Molecular Medicine (CTMM) gebruikt de VancisCloud als basis voor de high-end app store die zij medisch onderzoekers bieden via TraIT, wat staat voor Translationele Research IT. TraiIT is een plek waar medisch onderzoekers infrastructuur en applicaties kunnen afnemen uit de cloud. Onderzoekers kunnen zich daardoor focussen op hun onderzoek, zonder zich druk te hoeven maken over zaken als rekencapaciteit, opslagcapaciteit, security, privacy, back-up en restore. Naast opslagcapaciteit vinden onderzoekers er applicaties die kunnen helpen bij imaging onderzoek, klinische onderzoeken en genetische onderzoeken, alsmede integratietools die deze apps op een makkelijke manier met elkaar kunnen verbinden.

Lees het interview in ICT/Zorg hieronder.

CTMM - klantcase

Download de klantcase 

  download

VOLG ONS OP SOCIAL MEDIA