ONDERWIJS

Langzaam maar zeker gaat ICT een steeds belangrijkere rol spelen in het onderwijs. Zowel in het voortgezet onderwijs als in het MBO, HBO en WO. Door intensiever gebruik van ICT kunt u uw onderwijs beter afstemmen op de leerstijlen, talenten en mogelijkheden van jongeren. Met als resultaat een grotere doorstroom en een hoger slagingspercentage.

Maar ICT in de klas brengt ook uitdagingen met zich mee. Niet alle docenten zijn even handig met digitale leeromgevingen. Gebruik van ICT brengt bovendien securityrisico’s met zich mee. U wilt niet de volgende school zijn die de voorpagina’s haalt vanwege digitale examenfraude. Gebruik van ICT moet daarom makkelijk, leuk én veilig zijn. En laat dat nu net onze expertise zijn. Vancis maakt uw werk van vandaag makkelijk, en het werk van morgen mogelijk!

De ICT-afdelingen van scholen zijn vaak te klein om de veranderslag vorm te geven die nodig is om optimaal te profiteren van de mogelijkheden van IT. Ze hebben hun handen vol aan het in de lucht houden van de huidige omgeving. Ons advies is daarom: zet uw huidige ICT-afdeling in als regievoerder en besteed de techniek uit aan een specialist. Vancis levert diensten die u in staat stellen om kwalitatief hoogwaardige applicaties aan te bieden aan uw gebruikers – docenten, ondersteunend personeel en leerlingen - afgestemd op hun dynamische vraag. Lees hieronder meer over de diensten die wij bieden.

BETROUWBARE WERKPLEK VOOR DOCENTEN EN ONDERSTEUNEND PERSONEEL

Uw docenten voeren hun werk vanaf verschillende plaatsen uit. De vraag naar een mobiele werkplek is dan ook groot. Docenten willen overal kunnen inloggen en toegang krijgen tot alle applicaties, zowel de applicaties op het netwerk van de school als apps die ze uit een appstore halen. Maar zodra het aankomt op digitale toetsen, wilt u hen minder vrijheid geven. Dan wilt u zeker weten dat de toets goed beveiligd is. Vancis heeft daarom een CITO-geaccrediteerde digitale toetsomgeving gemaakt die zowel voor tussentijdse toetsen als voor examens kan worden gebruikt.

Naast mobiele werkplekken voor docenten heeft u waarschijnlijk enkele vaste werkplekken voor ondersteunend personeel die niet zo maar virtueel gemaakt kunnen worden. Dit zijn vaak werkplekken die gebruikmaken van direct aangestuurde randapparatuur en lokaal geïnstalleerde applicaties. Deze moeten natuurlijk wel integraal onderdeel uitmaken van de ICT-omgeving.

Het Hybrid Desk werkplekconcept van Vancis bundelt al deze behoeften. Hybrid Desk kan zowel fysiek als virtueel worden benaderd, met ieder gewenst device. Niet voor niets hebben wij al meer dan 10.000 werkplekken in het onderwijs in beheer.

VEILIGE DIGITALE LEEROMGEVING VOOR STUDENTEN

Het onderwijs digitaliseert in hoog tempo. Leerlingen moeten makkelijk bij de digitale leeromgeving kunnen komen, vanuit de klas, maar ook vanuit huis of hun stageadres. Zij willen bovendien verschillende devices kunnen gebruiken. Hybrid Desk maakt dat mogelijk.
Hybrid Desk bevat onder meer een digitale toetsomgeving. Deze is CITO geaccrediteerd en voldoet aan de strengste beveiligingseisen. Ook is er een samenwerkingsomgeving waar leerlingen makkelijk contact kunnen zoeken met docenten en andere leerlingen.

Hybrid Desk maakt alle applicaties die gevirtualiseerd kunnen worden op afstand benaderbaar. Neem bijvoorbeeld een ROC die voor zijn technische studierichtingen gebruikmaakt van CAD/CAM-programmatuur. Als leerlingen dit programma alleen via de desktopcomputers op school kunnen benaderen, is het leerrendement niet erg hoog. Als ze echter ook thuis op hun laptop kunnen inloggen en oefenen, en daarbij digitaal de hulp van een docent kunnen inroepen zodra ze vastlopen, wordt leren ineens leuk.

Met een dergelijke digitale leer- en toetsomgeving sorteert u bovendien voor op de volgende stap: digitale colleges. In het HBO en WO is dit al heel gebruikelijk, in het VO en MBO nog niet. Maar de populariteit van sommige YouTube-filmpjes van docenten waarin zij iets helder uitleggen – met name rond examenperiodes – laat zien dat er ook in het VO en MBO toepassingsmogelijkheden zijn voor onderwijs op afstand. Met Hybrid Desk zet u hierin de eerste stap.

VEILIGE EN GOED TOEGANKELIJKE ICT-INFRASTRUCTUUR

Wie het onderwijs wil digitaliseren heeft een stevig en veilig fundament nodig. Dat wil zeggen: een goed beveiligd en hoog beschikbaar Wifi-netwerk, breedbandige internetverbindingen en een stabiel datacenter. Gezien de complexe technologie en de eisen die de huidige tijd stelt, is het haast ondoenlijk om dat datacenter en de netwerkverbindingen nog in eigen beheer te hebben. De kwetsbaarheid is te groot en de afhankelijkheid te hoog.

Vancis voorziet in de behoeften met een brede range aan diensten, waaronder datacenterdiensten, Wifi as a Service, Identity Management as a Service en verschillende securityoplossingen zoals een CITO gecertificeerde virtuele examenwerkplek.

Wij voldoen aan alle eisen uit het juridisch normenkader voor clouddienstverleners aan het hoger onderwijs. We zijn ISO 9001 en ISO/IEC 27001 gecertificeerd en ons datacenter is AMS-IX Certified. We zijn aangesloten bij de Dutch Hosting Provider Association en Outsourcing Hub en zijn financieel onafhankelijk. Via een technology transfer-contract met ons zusterbedrijf SURFsara hebben we toegang tot meer dan 40 jaar ervaring in de onderwijssector.

REFERENTIES

ROC Leeuwenborgh heeft zijn ICT-omgeving uitbesteed aan Vancis en Advantive. De ICT-afdeling focust zich op de regierol en beweegt zich voornamelijk op het snijvlak tussen onderwijs en ICT. Terwijl de uitvoering in handen ligt van de twee ICT-dienstverleners. Advantive levert alle software die ROC Leeuwenborgh afneemt uit de publieke cloud, Vancis host en beheert alle ICT die de school in eigen beheer houdt. De kracht zit in de combinatie van deze twee partners. Zoals zoveel onderwijsinstellingen streeft ROC Leeuwenborgh een hybride model na. Door twee dienstverleners te kiezen die ieder sterk zijn op hun eigen terrein wordt optimaal in de behoeften voorzien.

Lees het volledige artikel in SchoolFacilities hieronder.

ROC Leeuwenborgh - klantcase

Download de klantcase 

  download

VOLG ONS OP SOCIAL MEDIA