Kinderen leren programmeren tijdens CoderDojo in Leusden

Datum: 26/11/2019

Afgelopen zaterdag vond in Leusden de CoderDojo plaats, een sessie waar kinderen tussen 7 en 17 jaar leren programmeren met verschillende tools. De sessie wordt georganiseerd door vrijwilligers van de wijkvereniging Leusden ZeT. Vancis draagt graag haar steentje bij aan de toekomstige IT’ers en heeft laptops beschikbaar gesteld waarop de kinderen leren programmeren.

Marco Kappe, CISO bij Vancis en inwoner van Leusden, was aanwezig als vrijwilliger: “Het was de eerste keer voor Leusden ZeT om een CoderDojo te organiseren. We wisten niet goed wat we konden verwachten en hoe het ging lopen. De middag verliep gelukkig zeer goed. De jongste kinderen speelden met robots en een deel van de groep heeft, op de beschikbaar gestelde laptops van Vancis, gewerkt in de visuele programmeeromgeving Scratch. De oudere kinderen hebben met elektronica componenten, laptops en een Arduino of een Microbit zelf zaken kunnen bouwen en programmeren. Het was erg leuk om te zien dat de Arduino bouwers begonnen met een knipperend lampje en aan het einde van de dag twee samenwerkende stoplichten hadden gebouwd. Vol enthousiasme werd er aan het einde van de dag door de kinderen gepresenteerd wat zij hadden gebouwd.”

De sessie was een succes en zal vanaf januari iedere derde zaterdag van de maand plaatsvinden.

Over CoderDojo

CoderDojo is een beweging dat is opgezet door vrijwilligers die wereldwijd sessies houden voor jonge mensen. Bij een Dojo leren jonge mensen onder andere over het bouwen van websites, ontwikkelen van apps, maken van games en nog veel meer. Naast het leren programmeren, ontmoeten deelnemers ook andere kinderen die geïnteresseerd zijn in het leren programmeren en leren zij om samen te werken. Benieuwd waar en wanneer een CoderDojo is? Bekijk hier alle locaties in Nederland.