Aeres kiest voor Vancis

Datum: 01/06/2017

Groene kennisinstelling Aeres heeft Vancis gekozen als nieuwe IT-partner voor de komende 2 jaar. De Europese aanbesteding die Vancis gewonnen heeft, is ingezet door Aeres om meer schaalbaar en flexibel te zijn. Aeres zocht een IT-partner om te bouwen aan een nieuwe IT-omgeving die inspeelt op de uitdagingen en nieuwe mogelijkheden in het onderwijs en onderzoek. Vancis kwam hierbij als meest geschikte partij naar voren uit het aanbestedingstraject.

“De belangrijkste reden waarom we voor Vancis hebben gekozen, is omdat we daarmee een IT-partner hebben met enorm veel ervaring en kennis op het gebied van IT-dienstverlening aan het onderwijs, ” aldus Sjaak Smeeing – Projectmanager ICT, Aeres. “Daarnaast past de manier van werken van Vancis goed bij ons, waarmee er veel ruimte is om zaken zelf in te richten en op te pakken naar eigen voorkeur”.

Beheer en migratie

In eerste instantie neemt Vancis het beheer van de bestaande IT-omgevingen over. Vervolgens migreert Vancis deze omgevingen naar SURFcumulus – SURFcumulus is een samenwerkingsverband tussen SURFnet en de onderwijsinstellingen om onder gunstige voorwaarden clouddiensten in te kopen. Dit biedt Aeres de zekerheid van een toekomstbestendige infrastructuur, die de ontwikkeling naar SaaS en Cloud applicaties ondersteunt.

Klaar voor de toekomst

Vancis en Aeres gaan de komende jaren gezamenlijk een nieuwe IT-omgeving bouwen. Dat levert niet alleen meer schaalbaarheid en flexibiliteit op, maar het zorgt er ook voor  dat de IT-omgeving van Aeres meegaat met de ontwikkelingen van het onderwijs. Ontwikkelingen op het gebied van plaats- en tijdsonafhankelijk werken, gepersonaliseerd onderwijs en het meebrengen van eigen apparatuur naar de onderwijsinstelling, zoals laptops, tablets en smartphones – Bring Your Own Device (BYOD). Met de nieuwe IT-omgeving is Aeres klaar voor de toekomst.

Over Aeres

Aeres is een groene kennisinstelling met onderwijs, onderzoek en commerciële activiteiten als kerntaken. Aeres heeft alle niveaus van het beroepsonderwijs in huis: praktijkonderwijs, vmbo, mbo, hbo, master en contractonderwijs. Momenteel biedt Aeres onderwijs aan ruim 10.000 leerlingen en studenten en ca. 10.000 deelnemers van trainingen en cursussen. Dit doen zij vanuit 11 locaties met ruim 1.200 medewerkers. Naast het reguliere onderwijs – waaronder de lerarenopleiding en het praktijkgerichte onderzoek – biedt Aeres met de praktijk- en trainingscentra bedrijfsopleidingen, ontwikkeltrajecten, trainingen, praktijkassessments en (experimenteer)ruimte. Het aanbod rond loopbaanontwikkeling, arbeidsbemiddeling en (starters)faciliteiten voor agri en food maakt het geheel af. Kortom: Aeres biedt een compleet pakket rond leren, ontwikkelen en innoveren, van publiek tot privaat op alle niveaus.
www.aeres.nl